verse taal verse taal
verse taal verse taal
verse taal verse taal

Verse Taal

De boekpresentatie van Verse Taal vond plaats in het theater van boekhandel Selexys & Donner in Rotterdam op zondag 6 mei 2007. Gedichten werden voorgedragen door Pero Senda, Salah Hassan, Juan Heinsohn, Awat Rahimkader, Adnan Ramadan Mohamed en Jan Kees Helms. De muziek werd gemaakt door Wilma Paalman en Laduraya (bestaande uit Marcel van der Schot, Simone Aarnink en Patrick Votrain). De gedichten en muziek werden beeldend ondersteund met een film van Jan Kees Helms.

Naar aanleiding van deze presentatie schreef Bert van Wakeren in het lentenummer van het blad 'Buiten de Orde' deze recensie:

"Teksten doorvoeld gezongen door Wilma Paalman, cello spelend, worden verder gekleurd door de accordeon van Marcel van der Schot (4Tuoze Matroze), de klanken uit de trombone belucht door Patrick Votrian (De Kift) en de contrabas van Simone Aarnink. Muziek, soms ingetogen dan weer met opzwepende ritmes, zo uit de Balkan of zelfs uit het Berlijn van de jaren twintig, the roaring twenties. Meeslepend.
Op de achtergrond een videoprojectie, de foto's van Jan Kees Helms komen tot leven. Soms lopen ze synchroon met de voorgedragen teksten, maar net zo goed leiden ze een eigen leven. Zoals de teksten uit het leven gegrepen zijn van vluchtelingen. 'Jouw misdaad was dat je jouw mond in het daglicht opendeed. Waarom, waarom mijne heren, blijven de monden dicht.' Duidelijk taal vande Palestijn Abu Omar Ramadhan, in het gedicht Zucht. Verse Taal, een schitterende collage van beeld, muziek en poŽzie.

Bert van Wakeren - Buiten de Orde - lente 2007