huid


Huid is een performance welke is ontwikkeld voor de Mode?Show 2009. De Mode?Show is een jaarlijks evenement van de KunstKijkRoute uit Amersfoort en laat op een catwalk kunst zien, die op de rand van mode en kunst zit en de draagbaarheid van kunst test.

Jan Kees Helms voor deze editie de performance “Huid” gemaakt en voor andere zalen is de performance verder uitgewerkt. De huid van de danseres wordt minimaal bedekt door kleurige doeken en minimale materialen, zoals vleugels, as, water en zand. De bewegingen worden ondersteund door videobeelden en geluidscollages.

De performance is opgebouwd uit vijf korte stukken die aan elkaar verbonden worden door een continue beeld van een mannelijk model op het podium.

huid


Idee:
Jan Kees Helms

Spel:
Erica Adriaans
Jan Kees Helms

Video en muziek:
Jan Kees Helms

Duur:
25 minuten

Contact:
info@jankeeshelms.nl 06-14963693

huid
Jan Kees Helms is kunstenaar en verteld door middel van fotografie, geluid, video en performances verhalen. Hij laat zich leiden door het concept deeez! Deeez! is een klank van een kind die zich laat leiden door wat hem opvalt, ongeacht of anderen dat wel of niet interessant vinden. Hij maakt maandelijks exposities in De Werkplaats met twee andere kunstenaars en heeft verschillende boeken en cd’s gemaakt.

Erica Adriaans is danseres. Dans is een groot onderdeel van haar leven, zodra zij een muziekstuk hoort krijg zij al de behoefte om met haar lichaam op de geluiden mee te bewegen. Zij heeft verschillende vormen van dans gedaan, zoals ballet, jazzballet, stijldansen, showdansen.

huid


fotografie: hennie van vliet