Deeez! : Mc GarbageInstallatie
De vorm van de installatie is afhankelijk van de ruimte die er is en de samenstelling daarvan is in overleg vast te stellen. De installatie kan bestaan uit de volgende onderdelen:
- een 20 minuten durende video met dia's van Mc Donald's zwerfvuil gefotografeerd in alle seizoenen. De montage is snel, als een videoclip. De soundscape op de video is gemaakt van het afval.
- een video van 90 minuten van een straat in Amersfoort met een Mc Donald's vestiging en het bijgehorende afval. Er is 1 camerastandpunt en geen montage.
- 80 Dia's van het zwerfvuil, eventueel geprojecteerd op koffers gevuld met afval.
- 80 Dia's van details van Mc Donald's zwerfvuil geprojekteerd worden op een koffer.
- Een drietal foto's te zien met Mc Flurry schimmels.
- Zeven hedendaagse iconen (polaroids) van naakte mensen met zwerfvuil.Muziek/performance
De muziek wordt gemaakt met Mc Donald's zwerfvuil. Een nieuwe wereld zal opengaan. Een nieuwe vorm van recycling zal zijn intrede doen. Milkshakebekers als ritmeinstrument, rietjes als blaasinstrument, burgerdozen zorgen voor hoge en lage tonen en papier zorgt voor een repeterende geluidslaag. De performance wordt visueel ondersteund met de video en twee diaprojektoren welke details van Mc Donald's materiaal projekteren op koffers.

Instanties, festivals, groepen en individuen die interesse hebben in het project en gebruik willen maken van het vele dia-, video en fotomateriaal van al dit zwerfvuil kunnen kontakt met ons opnemen. Al het werk is gemaakt door Jan Kees Helms en NÝrb Mommersteeg.Voor meer informatie klik hier

back to index