Deeez! Het kind wijst naar hetgeen hem verrast, opvalt, aandacht opeist, fascineert en intrigeert. Voor het kind bestaat de wereld alleen maar uit deeez! en niet uit allerlei ingewikkelde beschrijvingen en definities. Wat een rust om niet eindeloos te moeten zoeken naar omschrijvingen om andere mensen duidelijk te maken wat je boeit. Je wijst slechts naar hetgeen je bedoelt en roept deeez! Of de ander daarin geÔnteresseerd is dat is niet aan de orde. Het kind brengt het onder de aandacht of je nu wilt of niet.

Deeez! wil beelden, geluiden en woorden onder de aandacht brengen die ons opvallen. Waar wij verrast door worden, wat ons interesseert. Deeez! werkt vanuit Do It Yourself (DIY) principes. Het gehele proces van begin tot eind wordt zelf uitgevoerd, al dan niet met hulp van anderen. Onafhankelijk of er een markt voor is, een doelgroep of een opdrachtgever. Deeez! kreeŽrt vanuit eigen zieleroerselen en hersenspinsels. Het resultaat kan zowel gericht zijn op het individu of maatschappij-kritisch. Een moment van bezinning/inkeer zal afgewisseld worden met openbreken/aktiveren.

Deeez! is een kunstenaarsgroep bestaat sinds 1997 en is ontstaan naar aanleiding van de Eurotop in Amsterdam in hetzelfde jaar wat leidde tot een reizende fotoexpositie van vijf kritische fotografen en het fotoboek Criminele Demonstranten. In 2000 verscheen het boek Generatie Speldenprik en in 2007 de CD en het poŽtisch fotoboek Verse Taal.
Op dit moment bestaat deeez! uit Alejandra Slutzky en Jan Kees Helms. Maatschappelijke en persoonlijke thema's worden door middel van poŽzie, verhalen, fotografie, video, geluidskunst en performances in een andere daglicht gezet. De laatste maanden heeft dit geleid tot de projecten Op Slot en Amores Desaparecidos. Voor de fotobiŽnnale GRID 2012 zal een expositie worden gemaakt met fotografie en poŽzie over gevluchte vrouwen die in Nederland een nieuw bestaan opbouwen.

Voor vragen of opmerkingen stuur ons een mail.